dilluns, 25 d’abril del 2011

Isaac Newton (David Fernádez)

Isaac  Newton va néixer el 4 de gener del 1642 i va morir el 20 de març del 1727. Va ser un físic, filòsof, inventor, matemàtic...
 Newton fou el primer que demostrà que les lleis naturals governen els moviments de la Terra. Newton també va crear un model matemàtic per a les lleis de Kepler. En la mecànica, Newton va enunciar els principis de conservació de la quantitat de moviment i del moment angular. També va inventar el primer telescopi reflector.
En matemàtiques, Newton comparteix amb Gottfried Leibniz  un mèrit de la invenció del càlcul .  Va desenvolupar el Mètode de Newton per aproximar els zeros d'una funció, i va contribuir a l'estudi de les sèries de potències enteres. El 1677 Isaac Newton va reprendre els seus estudis sobre la mecànica el efecte de les òrbites dels planetes, fent referència a les lleis de Kepler.  La gravetat havia de ser inversament proporcional al quadrat de la distància, i va calcular la força que seria necessària perquè la Terra mantingués la Lluna en òrbita, però com que partia de mesures incorrectes del radi de la terra, els resultats no li coincidien, i la va abandonar.

Va  conèixer mesures noves més exactes, va veure comprovada aquesta conjectura i va continuar per aquesta via. Va publicar els resultats el 1684.

Bibliografia

dijous, 7 d’abril del 2011

Isaac Newton (Wojciech Krupnik)

Isaac Newton va néixer el 4 de gener de 1643 i va morir el 31 de març de 1727. Era un matemàtic, físic i filòsof anglès. Va realitzar els seus estudis a l’any 1661 a Trinity College de Cambridge. A l’any 1684 va publicar resultats d’un treball que va fer abans, quin contenia les bases de les lleis de moviment. A l’any 1665 havia descobert els principis del seu càlcul diferencial.
Es creu que Newton és l’autor de teorema del binomi. També va classificar les corbes planes cúbiques polinomials de grau tres en dues variables i va ser el primer d'utilitzar índexs fraccionaris i de fer servir la geometria analítica. Altres coses que va fer i eren importants són:
-Va demostrar que la llum blanca està composta d’una barreja de colors.
-Newton també va crear un model matemàtic per a les lleis de Kepler del moviment de les planetes.
-Va escriure la Philosophiae Naturali Principia Mathematica.

Foto de Isaac Newton

Bibliografia